Skip to main content
SD SPECIAL <br>Foto: Jakov Prkic / Cropix

SD SPECIAL.
Foto: Jakov Prkic / Cropix

18.12. ove godine u restoranu Libar složili smo pravu malu manifestaciju u slavu ljutih paprika. Druženje starta oko 19h. Nastojat ćemo osigurati dovoljan broj grickalica tako da ste svi pozvani na zagrijavanje.
Oko 21h slijedi glavni dio, ljuta večera. Za razliku od prijatelja amerikanaca i bezglavog trpanja paprika u sebe, mi ćemo to napravit s stilom. Ljute paprike se veće sada ‘mariniraju’ iskidane na polovice. S paprikama u maslinovom ulju kupaju se kapare i motar. Svaki pijat sadrži ukupno 5 super ljutih paprika i jedan cayenne kao sredstvo eliminacije onih koji nisu sigurni u sebe.

Pravila, bon-ton i detalji za večeru:
Kako smo već rekli, večera kreće u 21h, svih 10 sudionika će dobiti ispred sebe pijat, a na njemu složenu večeru od super-ljutih paprika.
Korištenje pinjura (vilice) je poželjno tako da rukama ne dirate polovice paprika ili ulje u kojima su se marinirale.
Oni koji malo sumnjaju u sebe mogu krenuti s Cayenne red paprikom koja je umjerene srednje ljutine.

Sve paprike na pijatu su:
0 – Cayenne (> 50 000 shu / wiki)
1 – Habanero (> 300 000 shu / wiki)
2 – Infinity (> 1 000 000 shu / wiki)
3 – Ghost (Bhut jolokia) (> 1 040 00 shu / wiki)
4 – Trinidad Scorpion (> 1 400 000 shu / wiki)
5 – Carolina Reaper (> 1 500 000 / wiki)
Reaper će biti izdvojen i označen na pijatu tako da njega možete ostaviti za kraj.
Kakva je to večera bez bilog vina, tako da svakog natjecatelja čeka čaša bilog vina i čaša mlijeka.
Vino je dopušteno za konzumaciju, ali ne i mlijeko. Tko posegne za mlijekom bit će odmah diskvalificiran.
Za vrijeme večere od natjecatelja se očekuje bon-ton za stolom uz iznimku da su psovke dopuštene. Skakanje, lupanje, bacanje s štekata u more može samo umanjiti ocjenu i šansu za pobjedom.

Pobjednik je onaj koji:
– ostane zadnji sjediti za stolom
– zadnji posegne za čašom mlijeka
– ne baci se s štekata
Ukoliko stvari budu izjednačene, ocjenjuje se generalni dojam. Pobjednik će biti onaj koji je pojeo paprike s najviše stila. Nije vikao, plakao, psovao, skakao, tukao publiku… Ako nekim slučajem bude više takvih idu u rundu pripetavanja gdje će im biti ponuđeno još ljutih paprika za uživanje. Tko ostane zadnji, pobjednik je.

Uvjeti:
– Natjecatelj mora biti punoljetan i svjestan da nitko od organizacije, ‘Juta Spiza i caffe bar LIBAR ne odgovaraju za srčane udare. Ukoliko niste najbolje s zdravljem, radije preskočite ovo natjecanje.
– Svi natjecatelji plaćaju upisninu od 50 kuna, koja ide u fond za finalnu nagradu. Svi natjecatelji isto tako samom prijavom i plaćanjem upisnine dobiju na poklon specijalnu seriju FURIJE (reaper only) u trendy pakiranju!.
Nakon proglašenja pobjednika i završetka formalnog dijela večere pozvani ste svi da ostanete na druženju i nastavite degustaciju ljutih umaka, paprika uz mesni kanape (kobasice) za sve.
Juta Spiza će podebljati nagradni fond, tako da pobjednik odlazi kući s pozamašnom svotom s kojom sutra ujutro može brisati suze na WC-u.

Prijave u inbox ili na jutaspiza@gmail.com . Vidimo se.

Pratite facebook/jutaspiza  / event za novosti vezane uz ovaj događaj.

Oni koji prežive, kajat će se!

https://www.facebook.com/JutaSpiza/posts/928929280487579