Skip to main content

Univerzalni

By 13 veljače, 20148 srpnja, 2021Novosti

Za one koji nisu vješti s kuhanjem ovaj recept će možda biti najteži za ‘shvatiti’ s obzirom da su varijacije na temu beskonačne, ali se traži dobar njuh i kombiniranje sastojaka kako bi uspio.

Dakle, krenite s mesom. Možete s mljevenim, ali osobno preferiram šnicele. Slobodno uzmite teleće ili pileće šnicele. Ja ću se sada bazirati na teletinu, iako s piletinom možete postupati na sličan način, samo trebate pronaći namirnicu koja bolje odgovara. Recimo ja s teletinom koristim wiskey. On se možda neće najbolje sljubiti s piletinom, ali zato bijelo vino hoće.

Meso narežite na sitne kockice. ‘Šufigajte’ kapulu na ulju dok ne požuti. Dodamo meso te malo wiskeya ili stocka. Recimo 1 žlicu alkohola na 10 deka mesa. Wiskey nije nužan, te pazite da ne pretjerate s količinom. Alkohol će iskuhati, ali ostaje miris koji u velikim količinama neće biti ugodan. Kada se meso skuha, maknite ga s strane te u novu posudu ubacite na malo ulja ubacite sitno rezane šampinjone. Dok se šampinjoni budu kuhali ubacite sitno sjeckane feferone. Ali slobodno i neko drugo povrće kao što je kukuruz ili paprika.

Okuse možete sjediniti tako da povrće pomiješate s mesom te nastavite kuhati. Ali ako ste željni igranja, postoji više opcija za nastavak ovoga recepta.

1: Sjedinite meso i povrće. Kuhate desetak minuta zajedno. Pomiješate s tjesteninom te zapecite. U pola pečenja dodajte vrhnje za kuhanje te ponovno promiješate.
2: Meso i povrće sjedinite u posudi za lazanje te zapecite u pećnici. Ako ste ostavili umaka tijekom kuhanja, tada ovo možete pomiješati s rižom ili pireom.
3: Ako ste meso i povrće podosta kuhali, te tako izgubili ‘umak’ (vodu), onda ih možete sjediniti tako da dodate vrhnje za kuhanje. Ponovno vratite na vatru te kuhate desetak minuta. Nakon toga pomiješate s tjesteninom po vlastitom izboru.

Puno puta se vratim na ovaj recept zato što uspijem u njega ubaciti neke stvari kojima ionako istječe rok trajanja.
Na Coolinariki imate sličan recept.

Leave a Reply