My Cart
0.00 kn
Ljuti umaci
Outof stock

šjor Toma

35.00 kn

Nivo ljutine : 3/5
Stil : Maksička salsa verde
Rič-dvi: Zakiseljene zelene pome i cayenne ljute paprike. Neobično, kiselo pa malo slatko (a nema šećera). Zanimljiva kombinacija koju morate probati

Nema na zalihi

Opis

Ove godine neuobičajeno jaka tuča je pogodila Kaštela. Pome su bile ogromne tog dana, zelene, pune sokova, samo im je trebalo još par dana i dobile bi lijepu crvenu boju, te završile u naše umake. Tuča je to sve poremetila, tako da smo se našli s više od 30 kilograma zelene rajčice s ogromnim ranama. Obično takav plod ne može kvalitetno sazrijeti, a trulež je skoro pa neizbježna.

Svega sat-dva nakon tuče, bacili smo se na posao te poskidali sve plodove. Izrezali, te utopili u otopinu soli, octa i vode. Recept je bio ‘kisele pome’. Nakon 2 tjedna ležanja na suncu (ubrzani proces) dobili smo kisele pome fenomenalnog okusa. Sad je to trebalo ukrasiti još sa malo kapule i par šaka cayenne paprika.

Konačni proizvod je čista kopija meksičke ‘Salsa Verde’, odnosno šalše koja se bazira na tomatillu, a ne pomama. Malo guglanja kaže da je zelena kisela poma najbliža okusu tomatillu, tako da vjerujemo kako je i ovaj naš recept jako blizak pravoj Salsi Verde.

Zašto šjor Toma? Zato šta je unutra poma. / malo drugačija etiketa ovog puta koja priča jednu istinitu priču, samo su imena izmijenjena.

Dodatne informacije

Količina

370 ml

Sadržaj

Peršin, Alk. Ocat, Češnjak, Luk, Rajčice, Sol, Voda