My Cart
0.00 kn
Ljuti umaci

Barik – babina rizerva

70.00 kn

Nivo ljutine : +3/5

Stil : Fermentirani, odležan u hrastovoj bačvi

Opis

Babina rizerva je serija od 50 bočica u posebnom netipičnom pakiranju za našu liniju proizvoda. Ali kako smo odani Dalmaciji, škoju i babi od koje smo svi učili kuvat, tako je i baba imala svoju rič u odabiru ambalaže.

Ljuti umak koji je svoju kaznu odradio u hrastovoj bačvi na period od jedne godine. Umak je sastavljen od Cayenne i Habanero paprika u odnosu 70/30 Cayenne/Habanero, dodan mu je Viški rogač, sol i ocat kako bi završili fermentaciju. Ovdje se radi o fermentiranom/odležanom umaku jakog inteziteta mirisa i okusa (oštro). Mnogima će prva poveznica biti slavni Tabasco, i neće biti niti malo u krivu. Iako oni odležavanje rade na period od 3 godine, nas je čekanje ubilo i morali smo ga otvoriti.

Postupak pripreme donekle sličan kao i V5 Barilo, rogač je ostavio malo svoje arome, a dug period ‘spavanja’ u hrastovoj bačvi dao mu je oštar udarac. Indeks ljutine je 3/5, najviše zbog malog omjera Habanero paprike, no pazite, ovdje se radi o našoj najjačoj trojci do sada.

Dodatne informacije

Količina

250 ml

Sadržaj

Alk. Ocat, Cayenne, Habanero, Rogač, Sol

You may also like…Products

Barik

30.00 kn

Nivo ljutine : +3/5
Stil : Fermentirani, odležani u bačvi
Rič-dvi : Srednje do super ljuti umak odležan 1 godinu u hrastovoj bačvi uz dodatak dalmatinskog rogača. Moglo bi se reći, premium okus čistog ljutog umaka bez začina.

Taman paket

90.00 kn

Nivo ljutine : 3-5/5
Stil : Srednje do super ljuto
Rič-dvi : Taman paket nosi taman miru ljutine za sve. As Kupa i Vlaška tribali bi bit umjereno ljuti za većinu, a Sparina sigurno zaljutiti i one najljuće.