Skip to main content

tabasco-chipotleOvo bi mogla biti jedna od najkraćih recenzija umaka. Imate roštilj? Imate meso za taj roštilj? Ne, piletina nije meso. Imate li svinjetine? Super. Uzmite taj komad mesa i na njega nakapajte malo ovog umaka. Ostavite par sati da meso upija taj nektar. Kada ugrijete roštilj radite ono što vam instinkt kaže, a meso tu i tamo poprskajte s par kapi umaka. Kada meso bude gotovo, odvojite cca 1dcl maslinovog ulja i pomješajte s malom količinom umaka. Jeste? E, sad to sve bacite ponovno na meso koje ste skinuli s roštilja i uživajte u jednom od najboljih pečenja ikad. Ako vam je malo, ili ne osjetite umak, slobodno nastavite dodavati umak direktno na meso dok vas miris ne ugrize za nos.

Ipak ovako zgodan umak ne mogu ostaviti samo na gornjem tekstu, imam dužnost da proširim svoje dojmove. Ako ste pak pročitali moju recenziju Blairovog Chipotle umaka, možete otprilike shvatiti o čemu se ovdje radi. Chipotle je naziv za feferone koji su dimljeni/sušeni na dimu. Upravo iz ovog procesa proizlazi njihovo savršeno spajanje s mesom.

Tabasco with Chipotle jednostavno morate imati uz meso s roštilja. Ne postoji bolji umak kojega želim vidjeti na mesu. Kako se ovo ne bi pretvorilo u same hvalospjeve, moram napomenuti činjenicu koja je očita iz gore navedenoga opisa. Zbog intezivnog mirisa, umak ćete teško povezati s jelima koja u sebi ne sadrže meso.

Leave a Reply