Skip to main content

tabasco-sweet-spicyPrvi Tabasco umak kojeg sam poklonio jer se jednostavno nisam pronalazio u njemu. Svi znamo da kada postoji potražnja za nekim proizvodom na tržištu, mora postojati i ponuda. Upravo tu u priču uskače i Tabasco sa svojim najblažim umakom. Kad govorim o potražnji mislim na ženski rod i obožavatelje azijske kuhinje. Vjerujem da ste se u trgovinama susreli s proizvodima ‘Youwook.com’. Oni su se uglavnom bazirali na slatko-ljute umake koji su idealni za blaga jela. Jednom sam imao priliku kušati blago obarene gljive na kapuli s tonom ovog umaka. Sve smo to pomiješali s tjesteninom i nastalo je pravo malo remek-djelo. Tabasco; Sweet and Spicy, dolazi upravo kao bolja alternativa ‘Youwook.com’ umacima. Ukosniji je, slađi i nosi u sebi onaj poznati Tabasco miris koji se prožima kroz njihovu cijelu seriju umaka. Na moju žalost, nema onaj udarac kao i ostatak njihovih umaka.

Ne kažem da sam razočaran, samo valja znati gdje mu je mjesto, a to sigurno nije u kuhinji gdje se za doručak na tašte jede habanero umak s malo kruha. Dajte ga ženama da se igraju s njim i bit će super oduševljene. Ili pak uvedite nekoga u svijet ljutih umaka upravo s ovom bočicom.

IMHO, moglo je i bolje. Gust i sladak da bih ga uopće shvatio kao pravi umak od feferona. Djeluje kao da je sastavljen od 50% original Tabasco umaka, a druga polovica gustin, šećer i med (malo grub opis, ali shvaća se poanta). Ako ste miljenik piletine, vjerojatno će pronaći mjesto za vašim stolom.