Skip to main content

Stigla je Mirodija, ljuti umak od cayenne paprika i posebne mješavine začina. Ime možda malo povlaći na ženski rod, ali jačina umaka sigurno ne bira, spada u isti rang s V5 i Prasetom.

Osnova umaka je V5 mošt, tojest cayenne red fermentirane ljute paprike. Ideja koja se krije iza Mirodije je pretjerivanje s začinima. Kako već imamo iskustva s miksanjem začina za Kisele Feferone, tako je test faza prosla jako brzo i moglo bi se reći da je prvi batch dao izvrsne rezultate. Unutra tako možete pronaći kadulju, safran, dimljeni cayenne, mažuran i lovor. Soli i octa ima jako malo, taman da nam pH bude u sigurnoj zoni.

Mirodija se super veže na sva teža jela, ali zbog svoje jačine mirisom i okusom mogla bi prevladati kod lakših jela. Na vama je da odlučite želite li umjesto svih svojih začina u kuhinji koristiti samo naš ljuti umak.

Ljuti umak Mirodija je od danas dostupan u Ribarnici Brač, Poljud za degustaciju. Ako ste iz Splita preporučam vam laganu šetnju do Ribarnice Brač i da se opskrbite ljutim umacima i ribom za veliki petak (a i za sve ostale dane)! 🙂

Leave a Reply