Skip to main content

Odavno je već stigla 2017 godina, a malo prije samog dočeka složno smo zaključili da više nećemo raditi ljute Ajvare. Imali smo dobrih tura, imalo smo srednjih tura, ali sama nepredvidljivost i variranje kvalitete Rog paprike uzgojene u Dalmaciji nas je omela u odluci, tako da smo odlučili reći ne ajvaru.
Onda se postavilo pitanje, što ćemo raditi kao vikend zanimaciju..

Ajvar nije za dalmatinca, više odgovara slavoniji, mi se trebamo baviti pomama. Pa smo tako odlučili posijati nekakvih 200 komada poma. Sušenu pomu već sada koristimo u Furiji, a nešto slično šalši smo koristili u Šinjorini, Asu Kupa i Origanu. Na umake se ne troši puno pome pa nam do sada nisu trebale neke velike količine i nismo se pretjerano puno bavili s njima.

Ali zato u ovoj godini planiramo nekoliko novih stvari. Super ljuta šalša koju čete koristiti uz dodatak špagetima, ljuti namaz od pome i paprike za grill te naravno nešto slično super-ljutom ketchupu gdje ćemo napraviti spoj sušene i svježe pome kombinirane s ljutim paprikama. A posebno se radujemo kraju sezone kada se beru male i zelene rajčice koje planiramo kiseliti s feferonima. Garantiramo pregršt patnje i boli ove godine.