Skip to main content

inkubator

Ništa se nije zapalilo, a to je dobar znak uzevši u obzir da je ‘inkubator’ hand-made by me!

Drvena konstrukcija s unutrašnjosti od 300 gr. papira (našlo se viška, pa šteta baciti), te stiropor ploče od 5 cm u sendviču od još jednog sloja papira (stvarno ga je bilo na bacanje..). Dovršeno s PVC folijom za plastenike. Ubačene 3 lampe od koje su dvije ‘tople’ 40W radi topline te jedna štedna jakosti 150W. Jedna strana unutrašnjosti presvučena je mylar folijom da se dobije bolja raspršenost svijetla.

Ugrađeni termometar očitava urednih 18-22°c tijekom dana te minimum od 16°c tijekom noći. Cijeli proces se odvija pod suncem te mi je jako bitno da ne dolazi do velikih oscilacija u temperaturi.

Postupak sađenja je podosta drugačiji od onoga prošle godine kada sam mladice držao u za to prilagođenim sadnicama. Ove godine je to ‘back-to-the-roots’ izdanje, jednako sadnji prve godine kada sam bacao sjeme feferona kao pšenicu. Njima nije smetala prenapučenost pa ove godine ponovno testiram taj hazarderski pristup.

Unutra se nalazi Tabasco te Cayenne Red feferoni. Ovo je samo prva generacija ove godine. Za drugu generaciju spremaju se malo egzotičnije biljke. I da ne bude zabune, isključivo sadim feferone.
(19. veljače 2014.)

Leave a Reply