My Cart
0.00 kn
Blog

Pizdice na Buzaru

Prvi od stotine planiranih video riceta, snimanje napravljeno svega sat-dva prije tuče koja je poharala naše paprike.

Receptura ide ovako :

  • 1 kg Pizdica (pedoča, kunki…)
  • Kapula ka šaka, ili dvi ka manje šake
  • Konšerva (može i poma/pelati, ali konšerva je najbolja).
  • Papar po želji
  • Ljuta paprika
  • Ljuti umak
  • Peršin, list lovora itd, po želji.

Pizdice očistimo od labavih tijela i dlačica. Ako su iz čistog mora ne treba se previše zamarat s čišćenjem. Bacite sve otvorene školjke, vjerojatno su mrtve.
Prodinstamo kapulu na ulju, po želji deci crnog ili bilog vina. Kad je kapula gotova, ubacimo ljutu papriku, konšervu, peršin i dobro zamišamo. Odma ubacimo i školjke.

Stavit na laganu vatru 15-20 min, školjke će se same otvoriti. Ne ubacivati vodu ili sol, školjke sadrže dovoljno mora u sebi da naprave lipi toć. Tu i tamo protresti teću, ili promišat.

Poslužiti s kruhom. Stara poslovica kaže da se nitko nije najeo od školjki, nego od umakanja kruha u toć.