Skip to main content

Nedavno smo stupili u kontakt s ljutim talijanima, Voglia Piccante koji je na naše tržište donio 24 sorte ljutih paprika. U ponudi imaju blage, srednje ljute i one najljuće sorte. Uz svoje sjeme koje sačuvamo svake godine, volimo svakako nabaviti malo sjemena iz uvoza. Tako umanjujem šansu hibridima i iskušavamo nove sorte.

Sadnju Voglia Piccante ljutih paprika ćemo obaviti početkom ožujka, i nadamo se uz povoljne uvjete sadnju na otvoreno početkom svibnja.

Njihovo sjeme kao i svako drugo garantira klijavost od 70% što je nekakav prosjek, a čistoću sjemena garantiraju s 97%. Sjeme je namjenjeno hobistima pa su pakiranja za profesionalne norme sitna, svega desetak sjemenki je dovoljno nekakvom hobistu koji želi iskušati neku novu sortu paprike. Ali darovanom konju se ne gleda u zube pa smo mi zadovoljni i s ovih desetak sjemenki svake sorte. 🙂 Svakako planiramo od onih sorti koje se pokažu dobre sačuvati sjeme iz plodova pa ih posaditi i druge godine.

Lista sorti koje ove godine sadimo izgleda ovako:

 1. AJI DULCE AMARILLO
 2. CHERRY BOMB
 3. DIAVOLICCHIO CALABRESE
 4. PETER PEPPER
 5. SCOTCH BONNET MIX
 6. SHAKIRA
 7. TABASCO
 8. THAI CHILLI
 9. JALAPENO EARLY
 10. ANCHO
 11. LEMON DROP
 12. PIMENTO DE PADRON
 13. SANTA FE GRANDE
 14. SERRANO
 15. BISHOP CROWN
 16. FATALI WHITE
 17. HABANERO CHOCOLATE
 18. HABANERO LEMON
 19. HABANERO ORANGE
 20. JAY’S SCORPION MIX
 21. TRINIDAD SCORPION MIX
 22. BHUT JOLOKIA RED
 23. MORUGA SCORPION
 24. CAROLINA REAPER

Uz nekoliko sorti koji su postale starosjedioci kod nas tako dolazimo do više od 30 sorti ljutih paprika koje ćemo uzgojiti ove godine. Novitet su svakako i rajčice koje smo ove godine posijali u velikim količinama, ali o njima u drugom tipkanju