Skip to main content

r-painisgoodwasabiMože li samo FUJ?
Bojim se da je potrebno malo više od FUJ ili BLJAK, pogotovo kada napadam kudikamo poznatog proizvođača umaka.

Ako ste imalo zagazili u svijet ljutih umaka sigurno ste primijetili PAIN IS GOOD 100% PAIN umak. Ako niste upamtili ime, sigurno jeste bočicu koja je oblikovana kao floskica i kao takva stvarno daje premium osjećaj u rukama. A tek naljepnica. 90 gramski ‘krep’ papir čiju teksturu osjetite pod prstima. Prije nego sam otvorio bočicu imao sam strah kako će ovo biti jedan od najboljih umaka koje ću probati. Volim wasabi, volim jalapeno.. jednostavno mora biti dobro. Kako znam biti picajzla, okrenem bočicu da pročitam sastojke i vidim da je jalapeno na trećem mjestu, dok wasabi i hren drže prva dva mjesta.
Da pojasnim malo; Wasabi je žešća verzija hrena kojeg svi poznajemo. Zašto onda ponovno dodavati hren? ..govorim sebi ok i nastavljam s svlačenjem bočice iz PVC kapice.

Miris.. fuj, ovo neće biti jestivo. Gdje je jalapeno? Ni jedan miris ne dominira. Degustiram malo na prst i tada skužim kako premium i lijepo može izgledati bačen novac. Pomalo smiješno, ali mi nije do smijanja jer sam imao velika očekivanja, a zbog izuzetno kvalitetnog pakiranja i marketinga ovaj umak nije bio ni malo jeftin.
Wasabi i hren su prisutni, po mirisu se donekle to može i naslutiti, ali okuse je nemoguće razdvojiti. Zeleni jalapeno se savršeno spaja s njima dvojicom, tek tada uistinu ovo postaje pire krumpir TRI različite vrste krumpira. I kakav okus ima taj pire krumpir? Po krumpiru vrlo vjerojatno. Tom jednostavnom matematikom ovaj umak ima okus po zelenoj boji. (ne, ovo ne piše alkohol)

I da.. još su bili toliko drski pa su napisali ‘MICRO-BATCH’, što bi u prijevodu trebalo značiti da paze na okus umaka te rade male količine i provjeravaju svako kuhanje kako bi se uvjerili da prodaju dobar umak. Smiješno i neozbiljno. Žao mi je što neću probati ostale umake od ovog proizvođača, jedan je bio dovoljan.