Skip to main content

7 godina radimo ljute umake i 7 godina slušamo pitanja ‘a koliko je to ljuto od 1 do 5’ i zašto dovraga to ne piše na bočici. Odgovor je jako jednostavan i ide nekako ovako.

Da smo prve godine uveli skalu ljutine, onda bi nam PARTENCA bila pojam i zakucali bi je na 5/5, jer je to tada bio najljući umak kojeg smo radili. Prošle godine smo napravili 3PM za posebnu klasu ljudi, i tada bi naišli na problem jer prema svim kriterijima 3PM je nekoliko puta ljući od Partence, a to znači da bi dobio ocjenu 6/5… e sad to nema nekog velikog smisla zar ne? 🙂

Uglavnom, odugovlačili smo s ljestvicom dok nismo napravili ono najgore, jer ćemo prema njemu znati gdje pozicionirati sve ostalo. Vjerujte nam na riječ, 3PM i njegovih 5/5 je nagore što možete staviti u svoja usta. Malo sam se krivo izrazio, ali kužite poantu. Nasuprot ovih brutalnih 5/5 kod nas trenutno ne postoji 1/5 jer takav umak još nismo napravili. Tko je probao Šinjorinu, brzo je shvatio da čak ni taj umak nije blag, odnosno na tržištu postoje i blaže stvari.

Uvođenje ljestvice ljutine bio je odličan izgovor da malo osvježimo dizajn. Nivo ljutine je sada napisan na svakom umaku, na pljoskicama smješten je na samom rubu bočice, a kod ostalih uglavnom na zadnjoj strani.

A zašto novi dizajn, zar nismo mogli ubaciti samo indikator ljutine? Onaj tko nas prati malo duže primjetio je šarolik dizajn u zadnje vrijeme. Najviše krivice leži na seriji MiniRunda koju smo radili prije par mjeseci. Tada smo proizveli dosta novih umaka, a poanta je bila da dizajnu ne posvećujemo previše pažnje jer je upravo ta MiniRunda bila test-and-try odnosno ispitivanje tržista i naših mogućnosti. Problemi su nastali kada smo umake iz te linije uveli u standardnu liniju proizvoda i dali im ‘staru’ naljepnicu. Po meni ta tranzicija nije dobro napravljena, došlo je do razilaženja u konceptu koji je sad već bio star dvije godine.

Nove naljepnice se nalaze na nekim proizvodima već mjesec dana.. nestalo je starih pa smo radili nove. 🙂 I sigurno ćemo još neko vrijeme izbacivati bočice s starim naljepnicama, odnosno dok ne potrošimo trenutne zalihe.

Toliko od nas ovo ljeto. Sad se bacamo na branje, mljevenje i punjenje. Neke nove stvari su stigle, neke dolaze ubrzo.. Puno posla, za ovako malu ekipu. Živili.

P.S. ; Ako vas zanima gdje stoji koji umak na ljestvici bacite oko na trgovinu (filter na ljevu stranu), ili simpatičan tekstualni prikaz u nastavku.

5/5 Brutalno
3PM

4/5 Super-Ljuto
Crnilo, Partenca, Partenca Kvadrat Furija, Sparina, Testamen, Ka’ Cukar

3/5 Ljuto
V5 Barilo, Fumada, Mirodija, Prase, As Kupa, Pecibokun, Rog, Cider, Mango, Slano Prase, Origano, Smokva

2/5 Taman
Šinjorina, Murtela

1/5 Laganini
Još nema proizvoda