Skip to main content

Ideja!

Iskreno ideju o MiniRundi krademo od craft pivara. Previše smo zaglavili u kontinuiranoj proizvodnji ljutih umaka baziranih na nekoliko istih recepata. Prase je najbolji dokaz, umak koji se nije mijenjao od prvog dana i recept je složen po uzoru na V4. Moglo bi se reći da jedan te isti recept vozimo već pune 2 godine. Prase nam nikad nije dosadilo.. u biti nikad nam nije dosadio ni jedan od naših umaka, ali iza kulisa zbiva se mnogo toga, i većina nikad ne ispliva na površinu. Svaki novi umak kojeg smo izbacili nakon Praseta je doživio nekoliko svojih prijašnjih verzija ili je bio modificiran tokom proizvodnje. Kontinuirana proizvodnja ima svojih prednosti. Restorani mogu računati na jednake rezultate neovisne o seriji proizvoda, a kupci nakon eksperimentiranja lako odaberu najdraži umak i ostanu pri provjerenom okusu.

Problem?

Jedini problem s ovom proizvodnjom u biti imamo mi, ‘Juta Spiza. Nema mi ništa draže nego kada batch PRASETA od 200 i nešto bočica ispadne kao i prijašnja verzija, nemojte me krivo razumit, ali nakon te savladane pobjede sutra ponovno moram savladati V5 i FURIJU. Morate priznat da nakon nekoliko rundi ovo malo zvući dosadno. E pa kako bi razbili našu monotoniju, tu i tamo skuhamo nešto za ekipu, neki mini batch od 10-20 bočica koje podijelimo neoznačene i ne sekiramo se zbog sastojaka i etikete. U toj igri s paprikama tokom zadnjih nekoliko godina desilo se i nekoliko pravih malih bisera, kao voćna serija, VizKi, ki-Riki i Šalša.. sve sulude kreacije glavnog i odgovornog noštroma o’ paprika. Ali bilo je tu i stvari koje nikad nisu došle do javnosti..

Rješenje.

I kao rješenje naših problema s monotonijom dolazimo na ideju u MINI RUNDI, točnije rundi umaka koje ćemo napraviti danas i možda sutra, a možda više nikad. Varijabla ‘možda’ je kod dalmatinaca veoma učestal pojam, a možda i nije?!.. Bilo kako bilo, poanta je da sve što izađe pod etiketom MiniRunda možda neće ugledati svoju drugu verziju. Najbolje od svega je što ovdje noštromo Branko ima otvorene ruke i tko zna, možda složi jednu rundu s inćunima i srdelama.. neki fishy-sos?!

Kad vidite na našim stranicam da je stiglo nešto novo od MiniRunde, kupujte odmah ako vam sastojci ili opis zvuče dobro. Danas ima, sutra možda nema. Tko prvi njegova cura.. Tko rano rani, dvije sreće grabi.. Bolje golub u ruci nego vrabac na grani.. Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi… upravo to je MINIRUNDA, neočekivano dobra.