Palamida je ‘suha’ riba koju možete dobro i kvalitetno začiniti. Marinada u maslinovom ulju s malo papra je po meni obavezna, a jelo možete pojačati s ljutim umakom, narančom (limunom) i jednostavno malo poškropiti kvasinom.
Obavezne namirnice
– Palamida / Tunj. Gof…
– Papar, sol
– Naranča ili limun
– Maslinovo ulje
Pizdun paket 3-6 ljutih umaka
10.00 knNivo ljutine : 0/5
Stil : Poklon paket
Rič-dvi: Kartonska kutija sa nekoliko umaka po tvom izboru
Minimum 3, max 6 komada.
Ispod dodaj ljute umake koje želiš u kutiji.
Zlo – Gradele
19.00 knNivo ljutine : 3/5
Stil : Mljevene ljute paprike
Rič-dvi: Mješavina više vrsta ljutih paprika, soli i začina primjerenih roštilju
Zlo za pizzu
19.00 knNivo ljutine : 3/5
Stil : Mljevene ljute paprike
Rič-dvi: Mješavina ljutih i superljutih suhih paprika, soli, začina i origana.
Kašun – Drveni stalak
20.00 knNivo ljutine : 0/5
Stil : Stolar početnik
Rič-dvi: Drveni stalak za 3 umaka od 100 ml
Furešt
Nivo ljutine : 3/5
Stil : Slatki ljuti umak
Rič-dvi: Miriše po habaneru, slatko po ananasu i kiselo po limunu.
Meštral
24.00 knNivo ljutine : 2/5
Stil : Slatko, kiselo, ljuto i opet kiselo!
Rič-dvi: Jednostavno copy-paste Tabasco umaka. Kiselost jednaka, aroma pitomija zbog dodane rajčice.
Veliko Zlo
25.00 knNivo ljutine : 3/5
Stil : Suhi začin
Rič-dvi : Mješavina srednje ljutih i super ljutih paprika sa češnjakom i drobljenim paprom.
Grejp
Nivo ljutine : 2/5
Stil : Kuhani umak za pića
Rič-dvi: Umak se jako loše snalazi na stolu s hranom, ali je zato idealan za pića. Kombinira se izvrsno s jakim i lakim alkoholnim pićima, vermutom, kuhanim vinom, ginom, rakijama itd.. Snažna aroma grejpa.
Kvasina
27.00 knNivo ljutine : 2/5
Stil : Vinska Kvasina
Rič-dvi: Vino odležalo u hrastovoj bačvi na suncu godinu dana. A u bačvi su prije toga odležale ljute paprike i bačvu nismo oprali.