Skip to main content

Svaki muškarac koji drži do sebe barem jednom je marinirao meso. Slažem se da je marinada preko noći najbolja stvar, no ako ste večer proveli pijani na nekom zidiću od marinade neće biti ništa. Bez panike, druga najbolja stvar je nekoliko sati prije samog pečenja marinirati meso i staviti ga u hladnjak. Pripremite hladno pivo, drugu dozu marinade i četkicu za mazanje.
Kada krene pečenje svakih 3-4 minute slobodno namažite meso preostalom marinadom, a u sebe ubacite ono hladno pivo da zaboravite koliko ste nesposobni bili marinirati meso večer prije.
Meso je gotovo kada potrošite marinadu ili postane crno. 🙂

Svinjetina traži prilog, a kako zazirem od ajvara (osim ako nije domaći) uvijek gledam kako da napravim neki lagani prilog uz glavno jelo. Potrošite 10 minuta i sastavite nešto na brzinu tako da cijeli obrok ima malo veću kvalitetu na Instagramu.

Sezona paprika je već krenula tako da neka stabla daju već prve plodove. Zadnjih dana kontinuirano skidamo cvijeće i plodove s manjih biljaka kako im ne bi oduzimale snagu prilikom rasta same biljke. Svježi feferoni su idealni za brze mini priloge. A kad su i pome dobre onda njih obavezno ubacim na samom kraju.. tako zadrže većinu soka i jelo miriše ‘proljetno’. Vino je sastavni dio. Dec u prilog, 3 deca u sebe.