Skip to main content

rast-biljakaObavezno svaki dan kontroliram biljke te vodim računa o listovima. Ukoliko jedna biljka od njih 100 pokazuje jedan od navedenih problema vjerojatno neću poduzeti ništa u vezi toga. No ako je problem zahvatio veći broj biljaka, tada nemam baš velikog izbora. Trkom u ‘Sjeme’ po savjet. Obično se od tamo vratim s nekakvom vrećicom i uputstvima kako da je promiješam s vodom.

S obzirom da ove godine planiram imati preko 600 zdravih biljaka u vrtu, problema će sigurno biti. Sada već pripremam zemlju i hranim je raznim ‘jeftinijim’ gnojivima. Npr, stajski gnoj koji dosta jak, ali i užasno jeftin ide prvi u zemlju dosta prije same sadnje kako bih mu dao vremena da se dobro raširi i upije u zemlju. Kao što će biljke reagirati na izostanak minerala/vitamina isto će tako (ako ne i gore) reagirati na višak nekog minerala.

Stoga oprezno s gnojivima jer su prepuna minerala koji su navedeni u grafikonu. No ako feferone sadite u zemlju koja se redovito obrađuje, potrebne su vam uistinu male količine gnojiva. Nemam naviku izmišljati trošak tamo gdje ga nema, stoga ako je sve ok s većinom biljaka, samo nastavim s zaljevanjem uz očekivane gubitke.