Skip to main content

20141012_144034Bolje je kada me netko drugi hvali, pa prenosim tekst u cijelosti s bloga ljutomanija.com .

Novi V4 Pure Reaper by Jutaspiza

Nedjelja ujutro. Prekrasan sunčan dan. Obavijest mailom da je paket stigao na kiosk Tiska. Odlazim po njega i s nestrpljenjem otvaram kutiju. I evo ga, novi V4 Pure Carolina Reaper.

U jako lijepom pakiranju, duguljasta bočica s crvenim voštanim čepom i zanimljivom slikom mrtvačke glave koja treba uplašiti konzumenta, ali ne i mene :).

Umak je prije konzumacije potrebno protresti da se pomiješaju svi sastojci i dobije cijela slika okusa i mirisa.
Svjetlo narančaste je boje, te interesantno rijedak, vodenast, iako smo navikli da su umaci gušće strukture.
Miris je kiselkasto-paprikasto ljut. Isprobati ću ga uz vratinu s roštilja.

Na pakiranju stoji da su sastojci Carolina Reaper, sol, ocat, maslinovo ulje i voda, znači satojci su prilično izmjenjeni od prethodne verzije.

Surov i snažan okus Caroline Reaper probudio je uspavano grlo. Okus svježe paprike se širi ustima, te iznenađujuća snaga, usudio bi se reći u rangu prošlogodišnje verzije Brutalera (SE).
Na čelu su izbile kapljice znoja, to je dobar znak, jako je ljuto :).

20141012_144508

Ljutina se zadržava u ustima petnaestak minuta nakon čega polako odlazi i okus se vraća u normalu.

Ova verzija V4 Pure Reaper mi se više dopada prvenstveno zbog jače ljutine, iako bi se snaga mogla pomaknuti za još koju ljestvicu gore.

Juta spiza ima svog kandidata za najljući umak u Hrvatskoj! / http://ljutomanija.com/blog/novi-v4-pure-reaper-by-jutaspiza/


 

A s portala ludomore.com , tojest s njihove facebook stranice stiže zavidan photosesion paketa umaka. Čekam prve komentare, nedostaje im oborita riba za pravi review. 🙂 (klik na sliku za uvećani prikaz)fb-objava