Skip to main content

r-hotheadzjalapenoZingy – Exceptionally attractive or appealing.
Ako je vjerovati ambalaži onda je ovo još jedan od umaka koji će vas izbaciti iz stolice. Istina nije daleko od navedenog. Svi ljubitelji kiselog i svježeg će doći na svoje. Kako to i biva s flagship umacima, nema unutra previše mudrolija. Osim Jalapeno papričica unutra je još luk, češnjak te ocat. Ništa novo, ništa neobično. Ali zato miris govori drugačije. Kiselkast umak s blagom ljutinom. Sličnog okusa kao i Hot-Headz Chipotle ali bez tonova dima. Ovaj je ipak za skalu kiseliji, vjerojatno radi činjenice da su korišteni zeleni Jalapeno, a ne crveni kao kod Chipotle verzije.

Osim mirisa i okusa dijele još jednu sitnicu. Premala bočica da bi me držala sitim više od tjedan dana. Ovisnost je skoro pa instantna, zbog blage ljutine jedina granica je kada više jelo nema svoj okus nego umak preuzme. Zbog svega navedenog, morao sam ga baciti na tavu s uljem, gdje se okusi i miris poduplaju (no izgubi ljutina), ovaj umak je briljirao s malo češnjovke. Ako ga nabavite, konzumirajte ga u što jednostavnijem obliku, sve u njemu je jednostavno, te ga kombinirati s složenim jelima nema smisla. Keep it simple. 

As with all my straight chilli variety hot sauces, the idea is to make a sauce that gives you the REAL flavour of the chilli variety used. You won’t find loads of garlic, coriander, ginger or other flavours fighting for control of your taste buds. If you like the fresh, grassy flavour of the Jalapeno, then this sauce delivers it in spades full!