Skip to main content

sriracha-gingerFlying Goose Sriracha Hot Chilli Lemon Grass Sauce, fuj.
Ok, znam da je rip-off u dizajnu, ali zašto.. Da me netko sutra ide kopirati, ukrasti dizajn mog Pure Reapera, prvo bi mi bilo drago što me kopiraju jer to znači da vrijedim nešto. Iskreno, mislim da bi tada i kupci shvatili da dočim postoji kopija, original vrijedi nekog vraga, pa kupovali samo original.
Ali kopirati nešto što je IMHO i ovako loše, pa dodati limun-travu i onda to loše učiniti još gorim i gotovo ne-jestivim.. e taj dio ne razumin. Osim što original Huy Fong Food Sriracha meni ne predstavlja ništa u životu, još jedan NIŠTA-POSEBNO umak u nizu, kopija bi mi trebala predstavljati još manje. Ali loš umak učiniti još gorim, e jebote to mi nikako nije jasno.

Limun trava? WTF? Bljak… Nakon susreta s ovom dozom kiselosti, nikad više ništa neću pisati protiv umaka koji se temelje na octu. Ocat je bomba naspram ovoga.
Ne da sam bacio samo 37 kn ( cijena u vrijeme pisanja ovog teksta ), nego sam bacio i dva-tri dobra ručka. Koliko god mu puta dao šansu, nikako da pronađem nešto u ovom umaku u što bi se zaljubio. Onaj najjeftiniji umak iz Lidla ima bolji okus. Pokvareni Tabasco nakon 5 godina smrdljivog frižidera ima bolji okus. Trenutno mislim da bi umak s tripicama i feferonima imao bolji okus… I taman kad sam vas uvjerio da je ovo najgori umak kojeg sam probao, slijedi šok. Ima i gori… 🙁

Flying Goose Sriracha Hot Chilli Ginger Sauce.. and fuck you too!
Pleska radniku, testeru i direktoru koji je odobrio ovaj umak. Ovo vrijeđa inteligenciju kupca. Najlošiji blagi umak iz kauflanda s oznakom BRUTAL-EXTREME HOT manje vrijeđa moju inteligenciju. Sriracha Ginger ne samo da je IMHO uzela loš recept i kopirala, nego su to učinili čak i lošije nego s Lemon Grass verzijom.
Može li biti gore? Nadam se ne.. Do sada sam degustirao preko 40 umaka, i nisam naišao na ovako loš umak. Da stvar bude gora, u više navrata sam svoje umake koji su imali potencijala da odu u malo veću proizvodnju bacao. Pa takav jedan umak plasirati na tržište?! Mogu se automatski prekrižiti na listi proizvođača ljutih umaka. Isto kao da Stipe Juras ide ponovno organizirati koncert. Vjerojatno je ovo zadnji umak od ovog proizvođača kojeg sam kupio, osim ako mi radi ovog teksta ne ponude doživotnu gratis zalihu.
Riječima je nemoguće opisati grozno kiselo-slani okus. Ginger, ilitiga đumbir sam po sebi ima jaki okus, ovaj umak ima 15% đumbira u sebi.. Po imenu sam zaboravio sličan umak od đumbira, ali taj je imao u sebi 1.5% đumbira, i bilo je taman. Situaciju pogoršava činjenica da sam kupio ova dva umaka, pa sam u trošku 74 kn + dostava. 100 kn da se naučim pameti, da više nikad ne kupujem umak bez prethodnog googlanja. Znatiželjno prase u meni je govorilo kako će ovo možda biti bolje skuhan umak do original Srirache.. pravdao sam ga sebi kao umak koji je možda ubacio onaj ‘jedan’ ekstra sastojak koji je nedostajao original Srirachi.
Istina je da mrzim original Srirachu, sada mrzim i njihove kopije. Zaobiđete u širokom luku. Iz pristojnosti prema firmi koja ih uvozi, neću staviti link na njihov web shop, to vam ne treba u životu. Ostavite se gluposti, zato sam ja tu da testiram umjesto vas.