Skip to main content

r-westindianU jednom od svojih pohoda na gluposti po Kauflandu kupio sam jednog ili dvojicu braće ovog umaka. Nije tajna niti sramota priznati da su me umaci neugodno iznenadili. Štetu je umanjila činjenica da sam ih kupio na sniženju, točnije svaku bočicu sam platio 16 kn. Ovaj umak tada nije bio dostupan u Kauflanda, zapamtio sam jer tada tamo nije bio ni jedan umak s najvećom ocjenom za ljutinu, e ovaj ima taj maksimum i može se nabaviti preko pekinskapatka.com . Encona umaci imaju nekakvu svoju priču koju sam zaokružio s ovim umakom. Ne trude se izbaciti unikatni umak, skuhati revoluciju, nego svoje umake oblikuju prema nekom od postojećih recepata. Sve je već viđeno i sve šte možda već imali priliku degustirati, ali po puno većoj cijeni u konkurencije.

Naljepnica kaže: Istražite okuse Kariba. Umak je inspiriran tradicionalnim receptom starim preko 40 godina. Korišteni su Scotch Bonet i Habanero feferoni pomiješani s tradicionalnim karipskim začinima i voćnim tonovima tropa.

Kako to i biva, mana jeftinijih umaka je snažan miris octa. U ovom slučaju to nije čak toliko loše.. hoću reći bilo je i gorih umaka. Kroz ocat dolazite do snažnog mirisa feferona, voća i začina. Sve u svemu, umak ne sakriva svoju ružnu stranu, ocat, nego se kao i ponosi s tim. Nije mi puno trebalo da ga uvrstim u svoja jela. Svaki put kad sam tražio kiselinu octa, on je bio tu, te se u puno slučajeva pokazao odličan. Možda nije najbolji odabir za sendvič, ali zato ide odlično na tavu te s svim ostalim friganim jelima i majonezom. Kako to i biva kada su Habanero feferoni u igri, nemoguće je preskočiti voćne tonove i snažan udar koji će vam ovaj umak zadati. Da, ne radi se o etiketi koja laže, za promjenu ovdje etiketa govori istinu i ovaj umak je brrrrrrr ljut po više nego pristupačnoj cijeni. (18 kn u pisanju teksta)