S obzirom da na Coolinariki postoji jednako dobar recept neću ići u detalje. Pripremite dva puta više namirnica nego za običnu pizzu!
Pretpostavimo da je netko drugi napravio tijesto i da ste ga stavili na toplo..
Prvo što nam treba su velike količine umaka. Isjeckate na sitno luk i češnjak. Malo okrenete na ulju te dodate umak od rajčice. Malo vegete, soli i papra. Ubacite ‘jutog umaka po želji. Umjesto vina možete koristiti wiskey, stock ili prošek. Nakon par minuta umak će vjerojatno postati dosta taman, to znači da je gotov.
Razvucite polovicu tijesta na škrovadu. Premažite tijesto s polovicom umaka. Dodajte sir, kulen i povrće po volji. Izbjegavam dodavati salamu ili gljive u unutrašnji sloj jer se vjerojatno neće dobro ispeći. Nakon što ste složili prvi dio, prekrijete ga s drugim dijelom tijesta. Ponovno premažite umakom, dodajte salamu (šunku, kulen …) te sir i šampinjone. Malo origana na vrh, kiseli feferon, Buco topljeni sir i par kapi maslinovog ulja. Pecite na nižoj temperaturi od obične (~180°c). Pustite malo da se ohladi prije nego krenete rezati.
Recept na Coolinariki izgleda ovako.