Skip to main content

r-davesgourmetgarlicDave’s Gourmet Insanity Sauce bi trebao biti poznat svakom ozbiljnijem ovisniku o ljutim umacima. Njega sam zaobišao iz jednostavnog razloga što ekstremne umake sve manje smatram privlačnima. Ukoliko nisam sado-mazo nastrojen prije jela, gotovo nikad ne koristim ekstreme kao što je Insanity Sauce. Jedan Black Widow je dovoljan za godinu-dvije. 🙂
Roasted Garlic je ‘ženska’ verzija. Umak gotovo nema nikakve teksture, smjesa nalikuje na prosječni ketchup svojom pojavom. Sjemenku ili komadić kože feferona nećete vidjeti. Ako vas ne osvoji izgledom, te pakiranjem, ili čak sloganom: ‘Even Vampires Love This Sauce’, definitivno padate na njegov miris. Udar češnjaka po nosu s notom dima i slatko-kiselih feferona. Aludiranjem kako vampiri obožavaju umak od češnjaka, govore kako će čak i oni koji nisu ovisnici/ljubitelji ljutih umaka posegnuti za ovom bočicom. I uistinu, ovo je ‘slabašan’ ljuti umak za kojeg bi trebalo zvati umak od češnjaka s feferonima s obzirom na okus koji prevladava.
Prvom degustacijom kroz sjećanje vam prolazi Tabasco Garlic i Blairs Chipotle Garlic, ali osobno nisam našao poveznicu (osim češnjaka), okus je potpuno drugačiji. Više slatkast nego kiselkast. Ocat kao da ne postoji u njemu. Boja je skoro pa narančasta te umak skoro ni ne ujeda za jezik. Val ljutine brzo nestaje i javlja se želja za još.
Nažalost nije u pakiranju od 2 litre. Pretpostavljam da bi mi to bilo dovoljno za tjedan dana, i da bi bilo svejedno što je za ručak. Svako jelo bih pretvorio u juhu, utopio ga u decilitar umaka. Kao i drugi umaci od češnjaka, obavezan must-try za sve ljubitelje ljutoga.