Skip to main content

BRUTALNA SPIZA je naziv serijala u kojem nositelj OPG-a ‘Juta Spiza ugosti dvojicu prijatelja i s njima se izbije iz cipela. A do tog cilja nam pomaže uglavnom craft piva, malo ljutih umaka i par ljutih paprika.

Snimili smo prvu epizodu u potpunom kaosu i bez ikakve orijentacije. Istina, složili smo koncept na papir, dogovorili se prije snimanja i opet najmanje vremena utrošili na sam razgovor o pivu, umacima ili paprikama. Uglavnom smo pričali o glupostima, a manje o stvarima zbog kojih smo tu. Ali sve loše staje tu, jer ovo je prva od mnogih tako da sam siguran kako će se emisija dosta popraviti u budućim izdanjima.

U prvoj epizodi ugostio sam Klementina, vlasnika firme Ozbiljno d.o.o., koja se bavi distribucijom velikog dijela pive s hrvatske craft scene. A njega smo ugostili jer smo jeftini i pokvareni pa volimo sponzore. Ozbiljno d.o.o. će se pobrinuti da imamo dovoljno pive kroz cijeli serijal.

Drugi gost, meni s live strane je Zaviša Host. Prvo kupac mojih umaka, pa onda dragi prijatelj. Inače Zaviša je bio jedan od natjecatelja na prvom ČiliMaratonu, nije pobjedio ali se dobro držao.

Za gubitak osjetila pobrinule su se tri pivice. Plavuša iz Zadra, Mihovil iz Šibenika i RIS iz Rijeke. Iako sve pive imaju svoje dobre adute, daleko nas je najviše iznenadio RIS. Aroma i okus čak i nisu nešto novo na craft sceni, ali 10.1% alkohola spakiranog u ovako ukusno pivo je novina. Volim jaka piva i njihov okus alkohola, ali još više volim jako pivo kada se ne osjeti alkohol. RIS na tom polju odnosi pobjedu.

Za torturu jezika bacili smo se na našeg kućnog tihog ubijicu, Sparinu. Fermentirani umak od habanera s jako puno (previše) češnjaka. Tri paprike po izboru glavnog kuhara su Jalapeno, Fatali i Habanero. Kako je to sve prošlo? 🙂