Skip to main content

r-blairpuredeath

Gledao sam pakiranje par mjeseci, i nisam želio otvoriti ovaj umak kako mi očekivanja ne bi splasnula. Skupio sam hrabrosti, ne zbog moguće ljutine koja se krije unutra, nego najviše zbog činjenice da sam podigao ljestvicu jako visoko i bojao sam se da je ovaj umak neće zadovoljiti.

Očekivanja su bila velika. Kad sam odlučno skinu PVC kapicu, povratka nije bilo. Točno sam znao što očekivati s obzirom da se umak bazira na JOLOKI-ji, te sam već imao u glavi složen miris i ljutinu.  Na prvo guranje nosa u boćicu, bilo mi je drago što taj miris nisam očekivao. Lagane note rajčice s primjesama ljeta i sunčanih dana na plaži s jedva-primjetnim karakterističnim mirisom jolokije koji je neizbježan. Na duže snifanje umaka jolokia se osjeća sve jače, no gubim pseće gene i odlučim degustirati umak kako bi se kula od karata srušila ili ostala čvrsto stajati u uvjerenju kako Blair radi najbolje umake ikad. mmmmmmmm.. okus kao i miris. Vrati me u osmi mjesec, sjetim se plaže, svježeg mirisa feferona i rajčice na istom tanjuru. Ljutina stigne brzo, stane i nastavi goriti istim intenzitetom. Onaj strah od superhotova nije postojao ovaj put jer i sam miris sugerira kako se ne radi o koncentratu. Nastavljam gurati mali prst u bočicu u nadi da me nitko nije vidio jer sam u tom trenutku bio začaran njegovim okusom. Srećom na stolu su me čekali tacosi spremni da prskanje ovim umakom.

Ako ću nešto prigovoriti samo iz razloga da ‘prigovaram’ nešto, ljutina je definitivno mogla biti veća. Blair je svoje umake složio prema skali koja se pojavljuje na svakoj njegovoj bočici. Pure Death stoji samo dvije skale od ORIGINAL DEATH-a kojeg sam već odavno degustirao. Realno gledajući, nisam smio ni očekivati više. Buni me jedino činjenica da je Tabasco Hab i HH Red Savina u istoj, ako ne i većoj klasi od ovog umaka. Nisam bio paraliziran od vrata nadolje pa nije ni bol tu koja bi me motivirala da pišem superlative. Drugi problem će biti taj što ću se brzo naviknuti na njegovu ljutinu te potrošiti bočicu za 20tak dana.

Definitivno se ne radi o lošem umaku. Ostat će vam u lijepom sjećanju, ali bojim se da već sada nemam želju svoju zalihu nadopuniti s njim sljedeći put. Ili idem klasu poviše ili se vraćam na jedan i jedini Blair’s Classic Death s češnjakom. Pure Death se nalazi u sredini kao što to i ilustracija pokazuje. Skuhan je prema svim pravilima struke, no jednostavno nije dovoljno poseban. Ali opet i dalje definitivno bolji umak od cijele ‘ljute’ police u Kauflanda.

Use it on Everything. The Heat is Balanced and not Piercing just perfect. On Our Heat Scale Pure Death is Much Hotter Than Original Death but not as Piercing as the After Death Level and contains No Extracts, It is Crisp and clean. All Natural BRIGHT orange and so Fresh. Enjoy! From New Jersey.