Skip to main content

blairs-original-with-chipotleBlair’s Original Death Sauce s Chipotle feferonima je jedan od možda najpoznatijih umaka među ovisnicima. Ime ‘Blair’s’ većinu će asocirati na ekstrakte po kojima je ovaj gospodin možda najpoznatiji. Limitirane serije čistog capsaicina (~16 000 000 Scovile jedinica) su san svakog statusnog simbola i glavne face u selu. Jedno je imati prvi dlake na jajima u ekipi, a drugo (i važnije) je posjedovati jednu od ovih bočica. Ozbiljnost na stranu, limitirane serije ekstrakta su toliko neozbiljne da su nejestive. Status glavnog čobana u selu je jednostavno nemoguće izmjeriti.

‘Originalni Smrtni Umak s Dimljenim Feferonima’ je slobodni prijevod onoga što je pisac htio reći njegovim originalnim nazivom. Šala nije, chipotle feferoni su dimljeni feferoni te kao takvi su specifični po svom mirisu i ukusu. BODSwC na svojoj poleđini nosi ovaj tekst u slobodnom prijevodu: “Ovo je moj prvi umak… Prvi s kojim sam krenuo još davne 1989. Nema granice i trebao bi se koristiti na svemu kako bi te učinio živim.” Opis kreatora ne odstupa ni malo od istine. Ovo je uistinu poseban umak. Miris i okus kao da vuku korijene od Tabasco umaka, klasike na kojoj smo svi odgojeni, ali s nemjerljivo popravljenim ukupnim dojmom. Na skali  ljutine od 1 do 10 možda zaslužuje ocjenu 3 ili 4, dakle srednje je blagi umak, no toliko je energičan i dominantan da je ljutina uistinu manje bitna.

Posjedovanjem ove bočice u svojoj kolekciji nećete biti glavni čoban u selu, ipak se ne radi o limitiranoj seriji, no zagarantirano je uživanje u hrani.

Prigovor se jedino može uputiti na viskoznost (google it) umaka. Relativno je rijedak da bi se koristio za marinade ili milovanje mesa na roštilju.

https://www.youtube.com/watch?v=d1WhthEQiOM

Leave a Reply