Skip to main content

r-badbrainzffbbHeartbreaking dawns, BAD BRAINS, internet hype, malo novaca za marketing i eto ti prodaje. Treba li nam dobar umak? Ne nužno, bitno da je ljut.

Sepultura, Municipal Waste, Born of Fire, Gwar, Red Fang… itd da ne nabrajam. Sve su to imena rock/metal bendova koji su odlučili proizvoditi svoje ljute umake. No kako je lakše da to netko drugi napravi za vas, očit je odabir prepustiti dizajn bočice i sam umak nekoj firmi, neka ga oni kuhaju, pakiraju i prodaju, a bendu gurnu 10-tak % od prodaje. Win-Win situacija zar ne.. e i tata bi sine da netko radi umake za ‘Jutu Spizu a ja samo poberem zaradu. Gdje treba potpisati?

Okolišanje na stranu. Očekivanja su bila prosječna, cijena je prosječna, i na kraju umak je bio prosječan. Iako, moram priznati da me pomalo iznenadilo prisustvo papaje. U kombinaciji s scotch bonet feferonima umak ima naglašen voćni miris i okus. Dosta svježe, pomalo ljetne note. Nešto što je ponekad dobrodošla osobina, pogotovo ako su pizze ili slučajno salate u igri.

Vjerojatno su salate/jaja/zelenjava i razlog zašto ovaj umak pada u svim ostalim kategorijama. Nije ljut, dapače poprilično je blag, no najveća mana je brzina kojom okus nestaje iz memorije. Ovo definitivno nije jedan od onih umaka koje ćete jednom degustirati i sjećati se tog okusa godinama. U najboljem slučaju memorija će ga držati desetak minuta, nakon toga doviđenja.

Izraženo loše strane nisam primjetio. Osim naravno činjenice da je brendiran pod imenom HC benda i da ga proizvodi Heartbreaking dawns pa su očekivanja bila i mnogo veća. Nije baš fail kao SRIRACHA pa ću mu oprostiti dosta toga.