My Cart
0.00 kn
Blog

Avoja – Najbolji umak u Mariboru

Otišli smo malo u điradu do Maribora, sajmovali na sajmu Čilija i Čokolade održanog u 22. i 23. 03 na Trgu Leona Štruklja. Sajam se održao po drugi put i međunarodnog je karaktera jer su na njemu sudjelovali proizvođači ljutih umaka iz BIH, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Drugog dana sajma održano je i natjecanje u ljutim umacima. Svi izlagači su mogli ubaciti po jedan ljuti umak iz svoje proizvodnje na natjecanje. Mi smo poslali Avoju, jednog od zadnjih noviteta u našoj ponuda. Avoja je u biti druga verzija prije poznatog ‘Origana’, a kako ime kaže napravljena je s puno živog origana i peršina, te je tako umak dobio ime koje asocira na Italiju.

Zanimljivo je napomenuti kako nismo morali nikoga podmititi za ovu nagradu, odnosno žiri je potpuno anonimno ocjenivao umake. Dobili su dozu ljutog umaka kojeg su degustirali i napisali ocjenu, bez da znaju njegov sastav, razinu ljutine i slično.

Kroz sljedećih 15 minuta nakon proglašenja pobjednika, umak smo u potpunosti rasprodali na našem štandu. Više o sajmu možete pogledati na sljedećih par adresa ; https://www.vecer.com/in-video-festival-cili-in-cokolada-v-mariboru-ste-za-cokolado-s-panceto-6680973
https://www.24ur.com/novice/slovenija/hitrostno-jedenje-cokolade-ter-tekmovanje-v-najboljsi-cili-omaki.html