Skip to main content

ancona-cajun-hot-sauceNa ovim stranicama trenutno imam trend recenzirati umake od kojih se nikako ne mogu odvojiti. Razbacujem se dobrim kritikama pa će netko vjerojatno pomisliti kako nešto nije ok s mojim nepcem. Nažalost, uvelike uživam u hrani pa još više uživam kada je tu neki umak s tendencijom da hranu učini još boljom. Nakon takvog obroka teško mi je biti mjerodavan te razmišljam kako bih umake trebao recenzirati bez hrane.

No da ne odlutam previše s teme… Ovaj umak je tu kako bih se i ja sam uvjerio da nije uvijek sve bajno i krasno pogotovo umak koji preko noći iznikne u Kauflandu. Ali ok, kupio sam ga zbog relativno niske cijene (16 kn) i malog indikatora ljutine koji govori HOT.

Kada sam otvorio bočicu, nije bilo iznenađenja. Sol i ocat s primjesama feferona. Klasika s kojom sam se upoznao kod Peri Peri umaka. Bez puno predrasuda krenem prema žlici kako bih kušao umak, nadajući se da će biti barem pristojno snažan, no i tu me dočekao na nož.

Ja, kao i svaki kupac, mrzim kada me nasamare. Nasamarili su me za Srirachu pa i za ovo. Očito se dizajneru pokrala oznaka HOT ili mu se učinila ljepšom. Ja nisam vidio razlog zašto bi ona bila na bočici. Umak je ispodprosječne snage i relativno slan s primjesama octa, baš onako kako i miriše, te je snažan onoliko koliko se može očekivati od umaka s ovom cijenom.

Ruku na srce, bočicu sam strašno brzo potrošio jer sam s njim solio neslana jela. No, kilogram soli je oko 5 kuna pa ovaj umak od mene ima titulu najskuplje soli sa začinima.