19th Ave New York, NY 95822, USA
DESCRIPTION

Encona Louisiana Cajun hot sauce

ancona-cajun-hot-sauceNa ovim stranicama trenutno imam trend recenzirati umake od kojih se nikako ne mogu odvojiti. Razbacujem se dobrim kritikama pa će netko vjerojatno pomisliti kako nešto nije ok s mojim nepcem. Nažalost, uvelike uživam u hrani pa još više uživam kada je tu neki umak s tendencijom da hranu učini još boljom. Nakon takvog obroka teško mi je biti mjerodavan te razmišljam kako bih umake trebao recenzirati bez hrane.

No da ne odlutam previše s teme… Ovaj umak je tu kako bih se i ja sam uvjerio da nije uvijek sve bajno i krasno pogotovo umak koji preko noći iznikne u Kauflandu. Ali ok, kupio sam ga zbog relativno niske cijene (16 kn) i malog indikatora ljutine koji govori HOT.

Kada sam otvorio bočicu, nije bilo iznenađenja. Sol i ocat s primjesama feferona. Klasika s kojom sam se upoznao kod Peri Peri umaka. Bez puno predrasuda krenem prema žlici kako bih kušao umak, nadajući se da će biti barem pristojno snažan, no i tu me dočekao na nož.

Ja, kao i svaki kupac, mrzim kada me nasamare. Nasamarili su me za Srirachu pa i za ovo. Očito se dizajneru pokrala oznaka HOT ili mu se učinila ljepšom. Ja nisam vidio razlog zašto bi ona bila na bočici. Umak je ispodprosječne snage i relativno slan s primjesama octa, baš onako kako i miriše, te je snažan onoliko koliko se može očekivati od umaka s ovom cijenom.

Ruku na srce, bočicu sam strašno brzo potrošio jer sam s njim solio neslana jela. No, kilogram soli je oko 5 kuna pa ovaj umak od mene ima titulu najskuplje soli sa začinima.

Uvjeti korištenja
Naša stranica koristi kolačiće koji su nužni za njen rad. Dok ih ne potvrdite, nećemo ih koristiti.